Tecil için yoklama şart mı?
A. Ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda 22 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar; b. Fakülte, teknik okul ve meslek yüksekokullarında öğrenimlerini tamamlayana veya üyelikleri sona erene kadar 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar devamsızlıktan bırakılır.
Yoklama süresi bitince ne olur?
9. Sınava tabi tutulan ve sınav işlemlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar tamamlamayanlar hakkında 7179 sayılı Askerlik Kanununun 24 üncü maddesi uyarınca cezai yaptırım uygulanacaktır. 10. Bu duyuru, 7179 sayılı Askerlik Kanununun 27 nci maddesi uyarınca yükümlülere tebligat niteliğindedir.
Okumayan bir kişi askerliği tecil ettirebilir mi?
Özel durumlarda, öğrenci olmayanlar da askerlik hizmetlerini erteleyebilirler. Örneğin: Kamu görevinde bulunmak: Bazı kamu görevlileri, özellikle hükümet projelerinde yer alanlar, askerlik hizmetlerini geçici olarak erteleyebilirler.
Tecil hangi durumlarda bozulur?
Eğitime dayalı ertelemeler mezuniyet veya eğitim süresinin sonunda kaldırılabilir. Erteleme süresi, öğrencinin eğitimini tamamlaması veya belirtilen eğitim süresinin sona ermesiyle sona erer. Bu durumda, kişinin orduya katılması gerekir.
Bakaya kalınca tecil olur mu?
Katılım kaybı ertelenebilir mi? Yoklamadan kaçan kişi polis memurları tarafından tespit edilirse, silahlı kuvvetlere teslim edilmelidir. Bunu yapmakla yükümlü olan kişi erteleme hakkına sahipse, bu hakkını kullanabilir.
Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra ne yapılır?
Katılım başvuru prosedürlerini tamamladıktan sonra, entegre My Military Service hizmetini kullanarak askerlik hizmeti ve çağrı tercihi prosedürlerini tamamlamalısınız. Askerlik hizmetine kaydolmak istediğiniz zaman dilimine göre çağrı ve çağrı süresi tercihinizi ayarlayın.
Yoklama günü geçerse ne olur?
Yoklamadan kaçanlara Askerlik Kanunu’nun 24. maddesine göre idari para cezası verilecek. Kendiliğinden gelenlere günlük 5 lira idari para cezası, yakalananlara günlük 10 lira idari para cezası verilecek.
8 Şubat celbi ne zaman askere gider?
Ocak-Temmuz 2024 için artırılmış ücreti ödeyen herkes ücretli askerlik hizmetini gerçekleştirebilir. Askerlik hizmeti için görevlendirme tarihleri: 8 Şubat 2024. 7 Mart 2024.
Yoklama işlemi yapılmazsa ne olur?
Yoklamadan kaçanlar, saklananlar ve geride kalanlara Askerlik Kanununun 24 üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezası verilir. 2. Tek başına gelenlere her gün için 5 Türk Lirası, yakalananlara her gün için 10 Türk Lirası idari para cezası verilir.
Kaç yıl tecil hakkım var?
Dilbilgisi okuluna veya eşdeğer bir okula devam eden herkes en fazla 21 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir. B. Öğrenimlerine devam eden herkes en fazla 30 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir. C. Lisansüstü öğrenimlerine devam eden herkes en fazla 32 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir.
Hangi şartlarda askerlik ertelenir?
1. Kanunun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; Lisans ve altı düzeyde öğrenim görenlerden; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerden mezun olana veya ilişikleri kesilene kadar askerlik hizmetleri tecil edilir ve 22 yaşını geçmemiş olmak, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerden 28 yaşını doldurmuş olmak zorunludur.
Tecil hakkım var mı nasıl öğrenebilirim?
Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Durum Belgesi Sorgulama servisine www..tr adresindeki Kurumlar bölümünden ulaşabilirsiniz. Bilgilerinizde herhangi bir hata veya eksiklik olması durumunda detaylı bilgi için Milli Savunma Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.
Yoklama döneminde tecil olur mu?
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve öğrenim yaşına gelen öğrenciler ile kayıtlı olup öğrenim yaşına yeni giren öğrencilerin askerlik hizmetleri, azami öğrenim süresi kadar ertelenir.
2 kez tecil hakkı var mı?
Yüksek lisans ve doktora öğrencileri eğitimleri sırasında askerliklerini erteleyebilirler. Erteleme süresi yüksek lisans öğrencileri için 2 yıl, doktora öğrencileri için 4 yıldır. Ön lisans derecesine sahip olanlar için toplam 2 erteleme süresi vardır.
Tecil ettirmek için ne gerekiyor?
Askerlik erteleme başvurusu için gerekli belgeler: Askerlik erteleme dilekçesi (basılı formu indirin) Güncel askerlik durum belgesi (askerlik şubesinden veya e-devlet kapısından barkodlu belge) Mezuniyet belgesi (okuldan veya e-devlet kapısından barkodlu belge) Nüfus cüzdanı fotokopisi.
Yoklama kaçağı iken tecil olur mu?
Bu durumda askerlik durum belgesi alabilir miyim? 7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 20. maddesinin c fıkrası gereği; kayıt yaptırmadan önce okuldan kaçan veya okulda başarısız olanların askerlik hizmeti ertelenmez.
Askerlik tecil ettirmek için hangi belgeler gerekli?
Askerlik erteleme başvurusu için gerekli belgeler: Askerlik erteleme dilekçesi (basılı formu indirin) Güncel askerlik durum belgesi (askerlik şubesinden veya e-devlet kapısından barkodlu belge) Mezuniyet belgesi (okuldan veya e-devlet kapısından barkodlu belge) Nüfus cüzdanı fotokopisi.
Muayene olduktan sonra tecil olur mu?
Askerlik sınavından sonra erteleme olacak mı sorusunun cevabı aynıdır. Sınav sonucunda askerliğe elverişli olmadığınız tespit edilirse erteleme işlemleri başlatılabilir.
Pasif öğrenci askere gider mi?
Pasif çalışma, öğrenim sürecinin bir parçası sayıldığından erteleme söz konusu değildir.