Balık tutmak hangi aylarda yasaktır?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Hangi havalarda balık tutulmaz?
Hangi havalarda balık tutmak mümkün değildir? Bir balıkçının ilk olarak dikkate alması gereken şey hava durumudur. İster kıyıdan ister tekneden balık tutun, hava koşulları önemli bir faktördür. Öncelikle, şiddetli yağmur ve yıldırım düşme olasılığı olan hava koşullarında balık tutmaya gitmeniz kesinlikle önerilmez.
Balık tutma yasagi ne zaman 2024?
1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balıkçılık yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık avlanmasına izin verilmeyecek. Nisan ayından bu yana uygulanan balıkçılık yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.
Cumartesi günü neden balık tutulmaz?
Çünkü cumartesi tatilleri olduğu gün balıklar çıkıp onlara akın etti ve cumartesi tatilleri olmadığı gün gelmediler. Böylece onları günahları sebebiyle sınadık. Yüce Allah İsrailoğullarını cumartesi günü avlanmaktan men etti ve ona saygı göstermelerini emretti.
Balık avı cezası ne kadar 2024?
1380 sayılı Kanunun 36. maddesine göre, kontroller sırasında konulan yasağa uymayanlara, suça göre 2.620,00 TL ile 52.493,00 TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacaktır. Ayrıca, suça göre adli makamlara suç duyurusunda bulunulabilecektir.
2024 av sezonu ne zaman açılacak?
Av sezonu, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos 2024’te, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024’te başlayacak.
Yağmur yağınca balık olur mu?
Fırtınalı havalarda balık tutmayı genellikle önermesek de, sadece biraz yağmur yağdığı için balık tutma gününüzü ertelemeniz için hiçbir neden yok. Yağmurda balık tutmak, balıkçılar için bir nimet olabilir çünkü yağmur yüzeyi parçalar, bir akıntı yaratır ve besinleri bir su yoluna taşır.
Balık gece mi tutulur gündüz mü?
Sabah suyu sabah gün doğumundan saat 11’e kadardır. Akşam suyu ise kabaca saat 15:00’ten 21:00’e kadar olan saatler olarak tanımlanabilir. Elbette başka zamanlarda da balık tutabilirsiniz ama en verimli saatler sabah ve akşamdır.
Kışın oltayla balık tutulur mu?
Aynı zamanda kış balıkçılığı profesyonel ve amatör balıkçılara denizcilik bilgilerini geliştirme ve zorlu koşullara karşı dayanıklılıklarını artırma fırsatı sunar. Tüm bu nedenlerden dolayı kış balıkçılığı mümkündür.
Kıyıdan hangi aylarda hangi balık tutulur?
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Levrek hangi aylarda avlanır?
Nisan ayında en çok yakalanan balıklar kalkan balığı, levrek ve mercandır. Mayıs: Gümüş böceği, kütük balığı, mercan balığı, mersin balığı, mezgit, levrek ve kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs, deniz yaşamı ve balıklar açısından çok zengin ve çeşitli bir aydır.
Barajda oltayla balık tutmak yasak mı?
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce belirlenen güvenlik sahası içerisinde kalan barajlarda avlanmak tehlikeli ve yasaktır.
Hangi havada balık tutulmaz?
Hafif yağmur genellikle balıkçılığı etkilemez. Ancak yoğun yağmur ve fırtınalarda balıklar saklandığı için balık yakalama şansı azalır.
Kuranda geçen cumartesi yasağı nedir?
Bu yasak cuma akşamı gün batımından önce başlar ve cumartesi gün batımına kadar sürer. Bu süre zarfında avlanma, hayvan kesme veya tarla sürme gibi pek fazla iş yapmazlar.
Sabah kaçta balık tutulur?
Balıkçılık için mevsimsel bir saat belirleyecek olursak ilkbahar aylarında 09:00 ile 13:00 arası saatler uygundur. Yaz aylarında sizin için en verimli avlanma saatleri sabah 04:30 ile 09:00 arasıdır. Sonbahar aylarında ise 12:00 ile 18:00 arası balık avı yapılmalıdır.
Balık avı yasağı hangi tarihte sona ermiştir?
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avlanması açısından verimli geçtiğini belirtti. Yumaklı, 1 Eylül 2023’te başlayıp 15 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek balıkçılık sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Hangi balık hangi aylarda tutulur?
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Olta balıkçılığında yasak var mı?
Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.
Kış ayında balık tutulur mu?
Balıkçılık hem kış aylarında hem de yaz aylarında oldukça popüler bir aktivitedir. Kışın oldukça verimli denizlerde balık tutmak, denizcilik faaliyetlerinde bulunan birçok kişi için olmazsa olmaz bir aktivitedir.